Terug naar Windows 10 Foto

Instellen van Windows 10 Foto

Deze les is bijgewerkt op:
27.01.2018

Met de laatste update voor Windows 10 heeft de standaard foto-app er veel functies bijgekregen. Deze les is geschreven voor de versie na de grote Fall update.

Doel van de les:

 • Kennismaken met Windows Foto’s
 • Instellen van Windows foto
 • Basisbewerkingen

De Les:

 1. Start image( > Alle Apps > )Zoek onder F naar Foto’s
  image
 2. Het openingsscherm ziet er zo uit als je bovenaan deze pagina kunt zien
 3. We gaan de app eerst instellen voor gebruik
 4. Ga naar Instellingen in de foto-app aan de rechterkant
 5. Dit laat zien waar Windows foto’s heeft gevonden, inclusief externe harde schijf, USB-sticks, mobiele apparaten of geheugenkaarten. Door op het kruisje te klikken verwijder je de map. Je wordt dan nog gevraagd of je het zeker weet. De map zelf wordt niet verwijderd. Alleen de verwijzing ernaar in Windows Foto’s. Door op + Map toevoegen te klikken, kun je zelf een map toevoegen.

  Microsoft OneDrive wordt, in principe, niet gebruikt, dus gaat het schuifje op Uit. Gekoppelde duplicaten is ook niet wenselijk omdat je dan het overzicht verliest hoeveel kopieën je hebt van een foto. Personen wil je liever ook niet aan omdat Microsoft dan ook alle gezichten herkent. Dit is in Picasa destijds ook uitgezet.

  Muiswiel. Dit is een persoonlijke keuze. Vormgeving, hoe ziet de tegel eruit in je startmenu. Hiervoor kun je een favoriete foto kiezen. Modus. Hoe wil je dat Windows Foto’s eruit ziet: licht of donker. Extra’s. Niet van toepassing.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://cursus.huisvanverhalenenschede.nl/windows-10-foto/instellen-van-windows-10-foto/